google badge ios badge google badge

Search posts by:

Newsletter successfully sent
Failed to send newletter

AlwaysFree: A kínai omikron járvány megrázkódást okoz a globális ellátási láncokon

Author: SSESSMENTS

A világ ellátási lánc hálózatai újabb sokkhatásokra készülnek, amelyek egy omikronos kínai járványból erednek. A gyárak nyitva maradhatnak Kína szigorú vírusvédelmi intézkedései szerint 2020-ban és 2021-ben. A világ második legnagyobb gazdasága azonban valószínűleg még szigorúbb korlátozásokat fog bevezetni a fertőző Omicron törzs terjedésének megfékezésére, amely várhatóan megzavarja a kikötőket és a gyárakat. Elemzők arra figyelmeztettek, hogy a súlyos gyártási vagy logisztikai leállások Kínában jelentős hatással lesznek a globális gazdasági környezetre.

A ruhagyárak és a gázszállítók leálltak Ningbo környékén, a világ egyik legforgalmasabb konténerkikötőjében, a delta és az omikron törzsek kitörése miatt. A bezárt Hszian városában a számítógépes chip-gyártó telephelyek is bezártak. A Shaanxi tartományban található Anyang kedden az egész városra kiterjedő lezárást kezdeményezett, míg Tiencsin, amely a világ kilencedik legnagyobb rakományforgalmi kikötőjének ad otthont, megkezdte két város lezárását. Sencsenben, Kína fő technológiai központjában a hatóságok kedden szigorították a városba belépő járművek korlátozását, ami aggodalmakat váltott ki a közeli Yantian kikötőben való késések miatt.

Kína szigorú korlátozásai azért jöttek, mert a globális ellátási lánc hálózatok már most is a kamionosok, a konténerdobozok és a hajók hiányával küzdenek. Frederic Neumann, a cég közgazdásza HSBC A Holdings Plc arra figyelmeztetett, hogy ha Kínának és Ázsia többi részén nem sikerül megfékezni a vírust, az „minden ellátási lánc megbotlásának anyját” fogja kiváltani.

Tags: All Products,AlwaysFree,Asia Pacific,China,Hungarian,NEA

Published on January 13, 2022 12:14 PM (GMT+8)
Last Updated on January 13, 2022 12:14 PM (GMT+8)