google badge ios badge google badge

Search posts by:

Newsletter successfully sent
Failed to send newletter

AlwaysFree: Focarul de omicron din China trimite nervozitate prin lanțurile globale de aprovizionare

Author: SSESSMENTS

Rețelele lanțului de aprovizionare din lume se pregătesc pentru șocuri suplimentare care decurg dintr-un focar de omicron în China. Fabricile ar putea rămâne deschise în temeiul măsurilor stricte de izolare a virusului din China în 2020 și 2021. Cu toate acestea, a doua cea mai mare economie a lumii este probabil să impună restricții și mai dure pentru a reduce răspândirea tulpinii contagioase Omicron, care se așteaptă să perturbe porturile și fabricile. Analiştii au avertizat că opririle severe de producţie sau logistică din China ar avea un impact masiv asupra mediului economic global.

Fabricile de îmbrăcăminte și livrările de gaz sunt închise în jurul Ningbo, unul dintre cele mai aglomerate porturi de containere din lume, din cauza unui focar atât al tulpinilor delta, cât și al celor omicron. Unitățile de producție de cipuri de calculator sunt, de asemenea, închise în orașul închis Xi’an. Anyang din provincia Shaanxi a inițiat marți o blocare la nivelul întregului oraș, în timp ce Tianjin, care găzduiește al nouălea cel mai mare port din lume în ceea ce privește transportul de mărfuri, a început să blocheze două orașe. Autoritățile din Shenzhen, principalul centru tehnologic al Chinei, au înăsprit marți restricțiile asupra vehiculelor care intră în oraș, stârnind îngrijorări cu privire la întârzierile în portul Yantian din apropiere.

Restricțiile stricte ale Chinei vin pe măsură ce rețelele lanțului global de aprovizionare se confruntă deja cu deficitul de camionete, containere și nave. Frederic Neumann, economist la HSBC Holdings Plc, a avertizat că, dacă China și restul Asiei nu reușesc să stăpânească virusul, acesta va declanșa „mama tuturor poticnirilor lanțului de aprovizionare”.

Tags: All Products,AlwaysFree,Asia Pacific,China,NEA,Romanian

Published on January 13, 2022 12:10 PM (GMT+8)
Last Updated on January 13, 2022 12:10 PM (GMT+8)